Loek Hennipman (1995) studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU) in de richting Image and Media Technology. Voor zijn stages vertrok hij twee keer naar New York City waar hij werkte voor het creatieve collectief Two Hustlers en fotografeerde voor het merk BOND Hardware. Met zijn diploma op zak verhuisde hij voor een jaar naar Spanje om daar zijn studie 'tranquilamente' te verwerken. Hoewel hij eerst nog twijfelde of zijn opleiding aan de HKU niet te breed georiënteerd was, plukt hij hier nu juist de vruchten van:

Scenario en regie
In 2018 schreef hij zijn eerste korte film 'Tot Vanmiddag', die in 2019 in première ging in Het Huis Utrecht en daarna vertoond werd in het Louis Hartlooper Complex. Gelijktijdig aan dit debuut regisseerde hij meerdere social media campagnes voor Grolsch en Kornuit, waaronder de miniserie ‘The Road to… De Zwarte Cross'.
In 2020 schreef en regisseerde hij i.s.m. Harm Duco Schut de fictiepodcast ‘Staatsgeheim’, die in enkele maanden tijd ruim 300.000 luisteraars bereikte. Zijn tweede audiodrama 'De Omega', voor NTR/3FM, verscheen eind juni 2022. Ditzelfde jaar deed hij de regie voor 'Donkerslag' - een fictiepodcast die in 2023 werd bekroond met een Dutch Podcast Award in de categorie fictie.

Fotografie
In 2017 sloot Loek zijn studie aan de HKU af met een portretserie genaamd ‘Ipseity’. Deze serie is afgedrukt op plexiglas met spiegelfolie, waardoor de kijker niet alleen de geportretteerde aankijkt, maar ook zichzelf.
In zijn recente werk is persoonlijk contact nog steeds leidend. Een ander element dat de boventoon voert is de natuur. Deze twee laat hij samensmelten en voegt daaraan surrealistische kleuraccenten toe. Met dit spel tussen werkelijkheid en fictie probeert hij de aanschouwer te begoochelen.

Acteur
Naast zijn studie volgde hij particuliere acteerlessen bij Wolf’Qademy, onder leiding van Terence Schreurs. In 2019 speelde hij bij Theater DeGasten in Amsterdam. Het jaar daarop sprak hij een hoofdrol in voor de fictiepodcast Staatsgeheim.
In april 2023 waren de draaidagen van de korte speelfilm 'Muted' waarin Loek de hoofdrol van Lucas vertolkt. Deze film ging in première in het Chassé theater Breda in juli 2023.